mytasteswe.com

tårtparad

Skagentårtan


Recept från Viktoria på Matplatsen


Laxtårta, godare än vad den ser ut att vara!


Jordgubbstårtan


Hej mina vänner, nu är midsommarfirandet över och tänkte visa lite av vad jag lyckas fånga på bild innan det åts upp! Utöver det "vanliga" så gjorde jag en skagentårta som jag har hittat recept till på matbloggen matplatsen på bloggfamiljen.se, den blev både snygg och god! Den andra tårtan är av lax, den blev inte lika snygg med väääldigt god, recepten till den var i årets Buffe, sist med inte minst i tårtparaden var såklart jordgubbstårtan, hittade även receptet till den på matplatsen och jag har aldrig ätit en godare tårta måste jag säga!

Midsommar var riktigt lyckat och idag skiner solen ordentligt, känns att det är semester!
Ystad saltsjöbad

Utsikten från vårt rum var oslagbar!


Vacker miljö


..ger lätt vacka foton! Min älskling!


Konst som jag skulle vilja ha hemma på väggen


Inredningen gick i new england stil


Gjorde vad jag kunde för att smälta in :)


Ales stenar

Nu är vi hemma igen! Överraskade min älskling med en tur till Ystad, där började vi med en god lunch på Ystad Bryggeri, en mysig restaurang i centrala ystad. Dem hade en jättemysig innegård och igår lös ju solen så det blev riktigt sommarvarmt där inne. Efter det tog vi en promenad genom Ystad, vilken mysig stad!
Sen körde vi vidare till Ystad Saltsjöbad och sambon blev verkligen glad och överraskad :) Jättemysigt spa-hotell med flera olika pooler/jacuzzis, och även havet till till förfogande, vi kände på vattnet men det var iskallt! Så vi höll oss till de uppvärmda vattenkällorna istället :) Hela hotellet går i marint/new england-stil, gillar det verkligen men inte hemma i lägenheten, passar ju inte riktigt.. men jag gjorde mitt bästa för att passa in med min marinblåa klänning :) Maten var jättegod och servicen var perfekt. Rekommenderar verkligen ett besök på Ystad saltsjöbad.

Efter vi checkat ut så tog vi en tur till Ales stenar,vi har båda varit där när vi var små med våra föräldrar så det var kul att åka dit igen. Dock blåste det väldigt mycket så håret stod till sist rakt upp! Tror detta även är Sveriges sydligaste punkt!
kvällsintaget

Minihamburgare, så himla goooda!


Cocktailglasen funkade finfint till dessert också :)


Krossad digestive, färsta skivade jordgubbar och milda vanilj visp

Och dagen fortsatte i det goda tecknet ;) Vi provade att grilla egna hamburgare, för första gången, dock blev dem mini men ack så goda! Till det friterade vi pommes och hade coleslaw, lök, tomat och gurka. La en bit cheddarost på som gjorde det extra gott!

Till efterrätt har jag gjort ett säkert kort, måste ju fira semestern ;) Krossad digestive, skivade färska jordgubbar och uppvispad milda vaniljvisp på det. Passade hur bra som helst i dem nya glasen :)

Blir mest matinlägg märker jag :)